Steden in Egypte


Eeuwenlang hebben reizigers hun bedevaart naar Egypte ondernomen om hun wens voor avontuur, mysterie en geschiedenis te doven. Egypte is een land dat fascineert, boeit en verleidt. Het is een wonderbaarlijke land vol contrasten. De oude monumenten die de tand des tijds hebben doorstaan gedurende de tijd dat de Nijl door de groene valleien stroomt. De eindeloze woestijn die teruggeeft aan de bijzondere oases en de terugtrekking van de kust.

Alexandrie

Het is de op één na grootste stad en de belangrijkste haven van Egypte. Alexandrie werd gebouwd door de Griekse architect Dinocrates (332-331 v.Chr.) op de fundamenten van het oude dorp Rhakotis, in opdracht van Alexander de Grote. De stad, die de naam van Alexander onsterfelijk heeft gemaakt, groeide snel uit tot een prominente cuturele, politieke en economische metropool.

Aswan

Aswan is de meest zonnige zuidelijke stad van Egypte en oude grensstad bij Soedan. De stad ligt ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Luxor en heeft een aparte Afrikaanse sfeer. De oude Egyptische naam van Aswan was Syene. Aswan is klein genoeg om er rond te wandelen en ligt op een bijzonder mooie plek aan de Nijl. Het tempo van het leven is langzaam en ontspannen.

Aswan

Cairo

Cairo is een moderne drukke metropool en een van de grootste steden in Afrika. Hier wonen namelijk meer dan 16 miljoen mensen. Onder toezicht van de piramides bij Giza en de raadselachtige Sfinx is het gebied dat wij nu Cairo noemen al een belangrijke stad sinds de tijd van farao's. De stad heeft veel van haar geschiedenis en cultuur weten te behouden.

Cairo

Edfu

De tempel van Edfu is gewijd aan Horus en is tijdens de Grieks-Romaanse tijd gebouwd. Horus was de god van de hemel wiens ogen de zon en de maan waren. Hij werd vergeleken met de koning, zodoende dat de Koning het manifest van Horus was.

Edfu

Hurghada

Hurghada is uitgegroeid tot het internationale centrum voor watersporten, en één van de belangrijkste toeristenbestemmingen aan de kust van de Rode Zee.

Hurghada

Kom Ombo

Kom Ombo ligt in een bocht van de rivier de Nijl op de Oostbank, ongeveer 50 kilometer ten noorden van Aswan. In Kom Ombo ligt een ongebruikelijke dubbele tempel die tijdens de Ptolemitische en Romeinse tijd is gebouwd. Deze tempel is gewijd aan de krokodillengod Sobek en de valkgod Haroeris.

Kom Ombo

Luxor

Vele feesten werden gevierd in Thebes. De tempel van Luxor was het centrum van het belangrijkste festival, namelijk het feest van Opet. Grotendeels gebouwd door Amenhotep III en Ramses II was de tempel de meest geschikte plaats voor de rituelen die tijdens een festival werden uitgevoerd.

Luxor

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh is het toevluchtsoord aan de Rode Zee voor duiken (scuba diving) en snorkelen. Het juweel van de Sinai, met haar geschiedenis die vele duizenden jaren teruggaat in de tijd, is een van de beste vakantiebestemmingen van Egypte voor gezinsvakanties en culturele reizen.

Sharm El Sheikh