El Gouna


El Gouna is een exclusieve vakantiemestemming van Egypte aan de Rode Zee. De badplaats is rond 1990 aangelegd en bestaat uit eilandjes, baaien en lagunes. In het centrum Kafr El Gouna vind je winkels, restaurants, disco en bars.
De hotels en resorts bevinden zich buiten het centrum van El Gouna en liggen aan zee of aan één van de aangelegde lagunes. De hotels zijn in Arabische stijl gebouwd en zijn daardoor zeer sfeervol. Het openbaar vervoer in El Gouna wordt verzorgd door gratis shuttlebussen.


El Gouna Egypte
Badplaats El Gouna


El Gouna ligt ruim 20 kilometer ten noorden van Hurghada en het Hurghada International Airport. Daardoor is El Gouna per vakantievlucht makkelijk te bereiken.

El Gouna heeft een musemum over de geschiedenis van de Farao's, het Aquarium met unieke flora en fauna van de Rode Zee en een Golfbaan met 18 holes. In El Gouna kun je genoeg sportieve activiteiten ondernemen om jezelf bezig te houden. El Gouna is een paradijs voor duikers met vele internationaal gecertificeerde duikscholen. Daarnaast kun je ook windsurfen kite surfen, waterskien, parasailen, snorkelen en nog vele andere watersporten. Maar ook golfen, karten, paardrijden.

El Gouna is niet alleen ideaal voor sportievelingen, maar ook voor de vakantieganger die ontspanning zoekt, relaxen aan het strand, en 's avonds in een gezellig en actief nachtleven. Ook voor het gezin met kinderen is El Gouna een prima vakantiebestemming in Egypte.