Sharm el Sheikh


Sharm el Sheikh is het vakantieoord aan de Rode Zee om te duiken (scuba diving), snorkelen en voor familievakanties. Het juweel van de Sinai heeft een geschiedenis die vele duizenden jaren teruggaat in de tijd en het hele jaar door schijnt er de zon. Daarmee is Sharm El Sheikh een van de beste vakantiebestemmingen van Egypte.

Sharm El Sheikh Egypte
Duiken in Egypte


Het schiereiland Sinai is een enorm gebied met nog ongerepte schoonheid. De uitstekende kwaliteit van het zeewater, de prachtige onderwaterwereld en het indrukwekkende panorama van de bergen, beloven dat je vakantie een onvergetelijke ervaring wordt. Sharm el Sheikh is uitgegroeid tot de belangrijkste attractie van de Sinai. In Sharm el Sheikh zijn vele resorts aan de kust gelegen waar je kunt genieten van de mooie zandstranden en zonneschijn. Sharm el Sheikh biedt de vakantieganger een volledig pakket aan activiteiten: watersporten (waterskiën, windsurfen, duiken, snorkelen), golfen, tennissen, paardrijden of woestijnsafaris, er is keuze genoeg. Als je juist kiest voor ontspanning, is er geen betere plaats om te relaxen en te genieten van de zon.


Bezienswaardigheden Sharm el SheikhRas Mohamed National Park

Ras Mohamed National Park bezit één van wereld de meeste buitengewone berggebieden. Gevestigd in het uiterste zuiden van de Sinai, uitkijkend op een aantal van de meest rijke koraalriffen die we kennen, ligt het park daar waar de ondiepe Golf van Suez en de diepe intercontinentale kloof van de Golf van Aqaba samenkomen.


Sint Catherina Klooster


De 6de eeuwse Klooster Sint Catherina is gebouwd op de plek waar Moses de brandend braambos zag. Het klooster geeft onderdak aan een fascinerende collectie van Vroeg-Christelijke manuscripten, iconen en relikwieën. Verschillende monniken wonen nog steeds in het klooster. In het jaar 2000 bracht Paus John Paul II nog een bezoek aan het klooster. Sint Catherina heeft een zeer rijke geschiedenis. Het is een uitgesproken voorbeeld van een onontdekte juweel van jouw reis naar de Sinai.Informatie over Sharm El Sheikh:


  1. Foto Katharina Klooster
  2. Wiki Sint Katharina Klooster
  3. Sint Catherina Klooster